Trainingen

Twee daagse basis 1: eerlijk uiten en empathisch luisteren   

Tweedaagse basis 2: eerlijk uiten, empathisch luisteren en dialoog (vervolg op tweedaagse 1)

7 ochtenden/avonden introductie – 1: het model, eerlijk uiten, empathisch luisteren en dialoog 

7 ochtenden vervolg – 2: verbindende communicatie verdiepen en met wat meer gemak toepassen in je leven

7 ochtenden verdieping – 3: verbindende communicatie leven en doorleven

Verbindende communicatie in 1 dag -1
Alles over verbindende communicatie binnen 1 dag

Verbindende communicatie in 1 dag -2
Deze dag bouwt voort op dag 1

Twee daagse basis 1: eerlijk uiten en empathisch luisteren

In deze tweedaagse training leer je het basismodel van geweldloze communicatie gebaseerd op het werk van Marshall Rosenberg kennen. Je onderzoekt wat er echt belangrijk voor jou is. Dit kan je eerlijk delen op zo’n manier dat iemand anders het kan begrijpen zoals je het bedoelt en om duidelijk te vragen wat je nodig hebt. Na de 2-daagse training weet je ook hoe je naar iemand anders kan luisteren op zo’n manier dat de ander zich gehoord weet. Je krijgt de mogelijkheid om te oefenen met jouw eigen situaties. Voor deze training heb je geen vooropleiding nodig en is voor iedereen toegankelijk. De studiebelasting zijn de 2 dagen zelf. Je krijgt bij aanvang een map met daarin wat informatie en de oefeningen die we tijdens deze training doen.  

Minima/studenten €185,-
Particulier €295,-
Via werkgever  €545,-

Tweedaagse basis 2: eerlijk uiten, empathisch luisteren en dialoog (vervolg op tweedaagse 1)

Deze tweedaagse training is een vervolg op de eerste tweedaagse. In deze training verdiep je je vaardigheden om eerlijk te uiten en empathisch te luisteren en ook ga je de dialoog aan met de ander. Je leert wat de obstakels in empathisch luisteren zijn, hoe je de ander kan horen ongeacht welke woorden de ander gebruikt. Je krijgt de mogelijkheid om te oefenen met jouw eigen situaties zodat je het kan toepassen bij je kinderen, partner, vrienden of collega’s. Voor deze training heb je twee dagen introductie in geweldloze communicatie nodig bij Empatilya of elders. De studiebelasting zijn de 2 dagen zelf.  Je krijgt bij aanvang een map met daarin wat informatie en de oefeningen die we tijdens deze training doen.  

Minima/studenten €185,-
Particulier €295,-
Via werkgever  €545,-

In de introductiecursus Verbindende Communicatie ontwikkel je je communicatievaardigheden en leer je meer in verbinding te zijn met jezelf en met anderen. Je leert helemaal eerlijk te zeggen wat jij nodig hebt, zodat de ander begrijpt waar het je echt om gaat. En je leert luisteren, zo dat je kan horen wat echt belangrijk is voor de ander. Je leert wat de obstakels in empathisch luisteren zijn en hoe je de ander kan horen ongeacht welke woorden de ander gebruikt. Naast zelfverbinding, eerlijk uiten en empathisch luisteren leer je ook een dialoog aangaan. Je krijgt de mogelijkheid om te oefenen met jouw eigen situaties zodat je het kan toepassen bij je kinderen, partner, vrienden of collega’s. Voor deze training heb je geen vooropleiding nodig en is voor iedereen toegankelijk. De studiebelasting zijn de 7 dagdelen, als je wilt krijg je suggesties voor tussentijds oefenen, deze zijn echter niet noodzakelijk. Je krijgt bij aanvang een map met daarin wat informatie en de oefeningen die we tijdens deze training doen.   

Minima/studenten €235,-
Particulier €425,-
Via werkgever  €695,-

Vervolg / gevorderden

7 ochtenden vervolg - 2

In deze training integreer je verbindende communicatie steeds meer in je eigen leven. We verdiepen de vaardigheden die je al hebt opgedaan. Je leert hoe je kan omgaan met een “nee” ontvangen of geven, hoe je beslissingen kan maken als je verdeeld bent over wat te doen en we verdiepen de essentie van geweldloze communicatie. Je gaat wederom oefenen met eigen situaties en je wordt uitgenodigd verbindende communicatie steeds meer toe te passen in je eigen situaties. De volgende thema’s komen ook aan de orde: grenzen aangeven, onderzoeken van onze overtuigingen en blokkades in de communicatie, feedback geven en waardering uiten. Ook leer je steeds meer woorden gebruiken die bij jou passen. Deze training is een vervolg op de 7 ochtenden of de twee 2-daagse trainingen. Voor deze training heb je derhalve minimaal 3 trainingsdagen in geweldloze communicatie nodig bij Empatilya of elders. De studiebelasting zijn de 7 dagdelen, als je wilt krijg je suggesties voor tussentijds oefenen, deze zijn echter niet noodzakelijk. Je krijgt bij aanvang een map met daarin wat informatie en de oefeningen die we tijdens deze training doen.     

Minima/studenten €235,-
Particulier €425,-
Via werkgever  €695,-

7 ochtenden verdieping - 3

Je kan met deze training meedoen als je minimaal 7 dagen training verbindende communicatie hebt gehad. In deze training leer je verbindende communicatie steeds meer te leven. We kijken naar onze oordelen, en overtuigingen en je krijgt een steeds groter bewustzijn op wie je bent en wat je doet. Afhankelijk van wat er in de groep leeft kunnen we aandacht besteden aan vijandsbeelden, omgaan met boosheid, kernovertuigingen transformeren, vieren en rouwen, macht en machtsverschillen. Je gaat wederom oefenen met eigen situaties en je wordt uitgenodigd de verbinding met jezelf en anderen te versterken. Deze training is een vervolg op de 7 ochtenden vervolg training. Voor deze training heb je derhalve minimaal 6 trainingsdagen in geweldloze communicatie nodig bij Empatilya of elders. De studiebelasting zijn de 7 dagdelen, als je wilt krijg je suggesties voor tussentijds oefenen, deze zijn echter niet noodzakelijk. Je krijgt bij aanvang een map met daarin wat informatie en de oefeningen die we tijdens deze training doen.     

Minima/studenten €235,-
Particulier €425,-
Via werkgever  €695,-

Verbindende communicatie in 1 dag 1 ​

Aan de hand van een eigen situatie leer je de elementen die bijdragen aan verbinding kennen en maak je kennis met het gedachtegoed van Marshall Rosenberg over geweldloze communicatie. Tijdens deze training leer je je gevoelens herkennen en te koppelen aan je behoeftes, ook leer je een verzoek te doen op een verbindende manier. Je leert ook hoe je uit de welles-nietes discussie blijft. Voor deze training heb je geen vooropleiding nodig en is voor iedereen toegankelijk. De studiebelasting is de dag zelf. Je krijgt bij aanvang een map met daarin wat informatie en de oefeningen die we tijdens deze training doen.   

Minima/studenten €95,-
Particulier €165,-
Via werkgever  €365,-

Verbindende communicatie in 1 dag 2 ​

In deze een daagse training leer je empathisch luisteren naar de ander door echt aan te sluiten bij wat er voor die ander echt belangrijk is, ook leer je omgaan met oordelen. Ook deze dag ga je aan de slag met eigen situaties en verdiep je je begrip van behoeften. Deze dag bouwt voort op dag 1. Voor deze training heb je 1 dag introductie in geweldloze communicatie nodig bij Empatilya of elders. De studiebelasting is de dag zelf. Je krijgt bij aanvang een map met daarin wat informatie en de oefeningen die we tijdens deze training doen.   

Minima/studenten €95,-
Particulier €165,-
Via werkgever  €365,-